Stickning, kärlek, livet och svåra sjukdomar

Stickning, kärlek, livet och svåra sjukdomar

tisdag 18 oktober 2011

Cowl

Här är den cowl, eller "halsdukstub", som jag gjorde till vantarna som jag har bild på i ett tidigare inlägg. I denna har jag endast mohair-bouclén, så den är luftig och lätt men mycket varm!

söndag 16 oktober 2011

Färgklickar i höstrusket

Nu har jag gjort klart min färgglada cowl i Posh yarn Sylvia DK, i en helt underbar färg "J for Joke".
Jag gjorde en extra omgång av mönstret, för jag ville ha den lite bredare. Nu har jag börjat på ett par vantar till, och är supernervös för att garnet inte ska räcka.
Jag stickar på min andra vante, och har ihoptagningen och tummen kvar, och det ser ut som att jag bara har superlite garn kvar...... Hjälp!

Bilder kommer, här nedan ser ni det underbara garnet

fredag 7 oktober 2011

Nya vantar och en tubhalsduk

Förra helgen var jag på Fiberfestivalen i Vännäsby. Trots mitt stora garnlager så kan man ju inte gå tomhänt därifrån, eller hur?
Jag köpte en mohair-bouclé i färgen Petrol, den har jag gjort en enkel "halsdukstub" av. Jag kan vira den dubbel och vred den ett varv innan jag sydde ihop den med "kitchener stitch", skönt att inte ha några sömmar.
Jag köpte även ett mohairgarn i färgen Turkos, och jag har nu stickat vantar med dessa två garner tillsammans, de blev supermjuka och rätt täta.
Jag har bara en tumme kvar samt fästa trådarna.



I helgen far hela familjen till Stockholm och ser en NHL-match i Globen. Jag har velat se Henke Lundkvist spela i så många år, men har inte tagit mig till New York. Så nu passade det bra då de ska spela i Sverige!

Slutligen:
Det finns hopp. Det finns så starka människor.
Se denna film. Stöd Ung Cancer och Barncancerfonden!

Vi fick positiva besked efter vår dotters magnetröntgen förra veckan.
Tårar. Glädjetårar. Styrka. Lycka!
Men man kan aldrig ta något för givet......