Stickning, kärlek, livet och svåra sjukdomar

Stickning, kärlek, livet och svåra sjukdomar

onsdag 28 november 2012

Dagens post!

I dag kom min leverans från Hilary i USA. Jättekul!
Hon leder gruppen "Criminal Knits" på Ravelry, och jag har varit med där i något år och deltagit i många av deras KAL:s.
Det är en grupp härliga människor som alla gillar serien Criminal Minds. Det har varit många underhållande KAL:s, ibland t.o.m med en berättelse om en seriemördare under tiden som vi stickar  :-)
Nu har Hilary skrivit en bok med lite mönster, samt tryckt upp t-shirtar med ett tryck som fastslår att vi alla har en "Serial Knitter" inom oss
Nu ska jag titta lite i boken också :-)




torsdag 22 november 2012

Hoppsan!

Se vad som följde med mig hem förra veckan! Visst är den fin?
Novis som jag är, så är det osäkert om denna spinnrock går att spinna på, men jag tänkte i alla fall prova. Visst har jag sneglat på en ny, men detta får bli steg 1.
Jag har bara spunnit på slända förut, så nu skulle jag behöva lite tips :-)

Trampan och hjulet ser bra ut. Det följde med en spole, men det skulle vara trevligt att hitta fler som passar. Har ni lyckats få tag på fler, och i så fall vars? Auktioner, loppis?

Sedan funderar jag över infästningen av spolen, den ser lite sliten ut, men det kanske bara är att köra på?

Det var inte makens allra lyckligaste stund när han upptäckte vad jag kommit hem med, men det har börjat gå över nu ;-)
Som sagt, jag tar gärna emot alla tips ni har!
(Angående spinnrocken alltså, för maken är det ingenting som går att göra något åt, he he....)




lördag 17 november 2012

Krokning

I dag har jag provat på krokning, det var så kul!
I Fattigskogen missade jag denna workshop (men jag tyckte det såg intressant ut), så nu när en av mina LYS hade drop-in och "prova-på" i dag, så tog jag chansen.
Det var Sascha Poland som höll i det hela, han var duktig och hade tålamod att lära ut. Jag tror att jag förstod grunderna, jag provade på räta och aviga maskor/upptag (jag kan inte riktigt terminologin), att kroka fram och tillbaka, att kroka runt samt ökningar/minskaningar och avslut.
Jag köpte två krokningsnålar och en jättefin bok som heter "Krokning till vardags och fest", så nu ska jag försöka mig på något enklare projekt :-)


onsdag 14 november 2012

Inte så snabb...

Ibland hakar det bara upp sig och jag glömmer ta kort på det jag gjort, eller att få över korten i datorn :-)

Här är i alla fall en bild på de sockar som jag stickade på i Fattigskogen. (De har varit klara ganska länge...) Storlek 37, garnet är Posh Yarn Martha fingering (Ravelry-länk) och mönstret är ZigZag Anklets (ravelry-länk) ur boken "Knitting Socks With Handpainted Yarn".

Det kanske inte är säsong för ankelsockar just nu, men de får ligga och vila tills värmen kommer nästa vår;-)



måndag 12 november 2012

Soppstickning

I lördags var det blött, grått och blåsigt. Vad passade då bättre än att fara på en soppstickning hos Textera? Även Limmo-Design var där med sina fina garner och tillbehör.
Vi fick väldigt goda soppor, gudomligt bröd och smarrigt fika.
Hann jag sticka så mycket då? Näää, det blev mycket surr med både nya och gamla bekantskaper, bläddrande i mönsterböcker och gos med garn.

Jag började på min andra Azzu´s sjal, denna gången blir den lila. Det finns så många oavslutade arbeten, men jag kunde inte låta bli. Av en slump så är den mörklila färgen nästan identisk med mina färöiska vantar som jag också har på gång. Det kommer att passa bra ihop.

På eftermiddagen körde jag hem, varm i hjärtat :-)







måndag 5 november 2012

Helgen

Helgen var lugn och stillsam. Jag for upp till Norrbotten och hälsade på min mormor, som börjar vara till åren och demensen börjar visa sig allt mer.
Vi kokade palt och for och tände på min mammas och morfars grav, samt några andra släktingars.
Det var rofyllt och den regniga och svarta Novembereftermiddagen lystes upp av alla vackra ljus och lyktor.

Jag virkade lite på mina grytlappar, dubbelvirkningen blir tjock och fin, men det går så långsamt framåt ju.... Så jag varvar med att sticka på mina vantar med färöiskt mönster. Jag hann klart en vante och ska nu börja på nästa. Det verkar bli rätt storlek på dem också, från början var jag tveksam.

Lyssnade på en ljudbok i 30 mil hem, och även om det var halt och mörkt, så kan en ensam stund i bilen kännas riktigt bra. Man har tid att tänka, det behövs ibland.

Jag blev så sugen på att sticka någonting gult, eller klart orange...nä, en sjal i en alldeles klargul färg, det vore nåt. Jag vet att det inte är påsk, men lite ljus skulle inte skada :-)